As the Covid Delta variant spreads, so do fears of new waves of infections. Here’s what we know about it

Forrás >>


További hasonló találatok:

What we know about the Covid-19 Delta variant first found in India

A coronavirus variant first detected in India in February has now gone global, popping up in dozens of countries and raising fears that the strain may spearhead a wave of infection that could overwhelm health care systems, reverse reopening plans and even potentially undermine the rollout of vaccines.
További részletek >>


UPDATE 1-Merkel welcomes better COVID-19 situation but Delta variant a worry


További részletek >>


Merkel welcomes better COVID-19 situation but Delta variant a worry


További részletek >>


The Delta variant poses a threat to our return to 'normal'

As variants of Covid-19 have spread in the US, the public health policy and programmatic responses have been largely consistent: vaccinate as soon as possible, mask up and keep social distancing. But as vaccinations have increased, there has been a collective relaxation of the masking and distancing that were previously indispensable public health measures.
További részletek >>


Vietnam sees Covid-19 surge amid potential 'new variant'

Once praised as a rare beacon of hope during this pandemic, Vietnam is now entering a worrying new phase with Covid-19 infections increasing sharply. To make things worse, the country reported it had detected a potentially new hybrid variant. CNN's Paula Hancocks has more.
További részletek >>


Orvosok figyelmeztették Boris Johnsont: komoly veszélyt jelent az indiai mutáns terjedése

Tudósok sürgetik a brit kormányt, hogy gyorsítsa fel a Covid-vakcinák második adagjának beadását, és tolja későbbre a kijárási korlátozások enyhítéséről szóló döntést, nehogy újabb hullámot okozzon a szigetországban az indai mutáns. A Guardian szerint az adatok azt mutatják, hogy az Indiában regisztrált mutánsvírus terjed Angliában. Szakértők szerint ez okozza az új fertőzéses esetek növekedését. Úgy gondolják, hogy a B.1.617.2 koronavírus-variáns fertőzőbb és némileg ellenállóbb a vakcinákkal szemben, mint a korábban Kentben kimutatott, Magyarországon brit variánsként ismert vírusváltozat. A fertőzés kockázata azok esetében nagyobb, akik csak az első adag oltást kapták meg. A helyzet több tudóst arra késztett, hogy figyelmeztetés adjanak ki: a modellszámítások szerint az oltási program ellenére is számítani ...
További részletek >>


What we know about the Covid-19 variant first identified in India

A coronavirus variant first detected in India in February has now gone global, spreading to dozens of countries and raising fears that the strain will overwhelm health care systems, reverse reopening plans and even potentially undermine the rollout of vaccines.
További részletek >>


Boris Johnson is 'anxious' as Covid-19 variant found in India spreads in UK

Prime Minister Boris Johnson admitted Thursday that his government was "anxious" about the coronavirus variant first identified in India, as the number of UK cases of the strain more than doubled in a week.
További részletek >>


UK government 'anxious' as Covid variant first identified in India spreads

Prime Minister Boris Johnson admitted Thursday that his government was "anxious" about the coronavirus variant first identified in India, as the number of UK cases of the strain more than doubled in a week.
További részletek >>


Beyond India, a growing number of Asian countries are engulfed by fresh coronavirus waves

As India's coronavirus catastrophe worsens, new waves of infections are fast engulfing a growing number of nations across South and Southeast Asia -- with some grappling with their worst outbreaks since the pandemic began.
További részletek >>


As India's Covid crisis and variant spreads, neighboring countries go on high alert

As India continues to grapple with an unrelenting second wave of Covid-19, some neighboring countries in South Asia are seeing their own surges in case numbers, prompting border closures and travel bans.
További részletek >>


Coronavirus latest news: Global Covid death toll tops 3m as as several countries face sharp rise in infections


További részletek >>


Covid surge in South America as Brazil variant spreads

Brazil has recorded more than 13m Covid cases, while Uruguay and Paraguay saw record daily deaths.
További részletek >>


Coronavirus: Germany tightens borders amid alarm over pandemic

There could be 100,000 infections a day if the third Covid wave spreads unchecked, Germans are warned.
További részletek >>


India detects new 'double mutant' variant as Covid-19 cases spike, raising fears of a second wave

India has discovered a new "double mutant" variant of Covid-19, as the country struggles to contain a spike in cases that's raising fears of a second wave.
További részletek >>


South African scientists seek to understand new variant

There are fears the new Covid-19 variant could be more resistant to current vaccines.
További részletek >>


Australian baseball team pulls out of Olympic qualifiers, citing Covid fears

Australia's baseball team has pulled out of Olympic qualifiers, citing the "insurmountable" challenge of traveling to Mexico during COVID-19.
További részletek >>


Australian baseball team pulls out of Olympic qualifiers, citing Covid fears

Australia's baseball team has pulled out of Olympic qualifiers, citing the "insurmountable" challenge of traveling to Mexico during COVID-19.
További részletek >>


US reports lowest average of daily Covid-19 infections and deaths since March 2020. But experts warn millions are still vulnerable

The US is making significant strides in curbing the coronavirus pandemic just in time for the summer, with reported infections reaching a new low over the last year.
További részletek >>


Young Thai workers race to reopen deserted beaches

Workers in Thailand's Covid-hit tourism industry talk about their hopes and fears for the future.
További részletek >>


CDC: Covid vaccines lead to milder disease in rare breakthrough infections

People who have been vaccinated against coronavirus, if they do become infected, have milder Covid-19 illness than unvaccinated people, a new US Centers for Disease Control and Prevention study shows.
További részletek >>


Koronavírusban pusztulhatott el egy oroszlán

A Covid-19 miatt pusztulhatott el egy fogságban élő oroszlán Indiában – írja az IFLScience. A Valandur Állatkertben 11 oroszlánt teszteltek, és kilencnél mutatták ki a fertőzést. A kilencéves Neela volt az egyetlen, amely el is pusztult, a szakértők szerint halálát a koronavírus okozhatta. A gondozók május végén arra lettek figyelmesek, hogy több példány étvágytalan és köhög, ezt követően tesztelték a kilenc egyedet. Neela mintáit a Bareli Indiai Állatgyógyászat Kutatóintézetnek és a Haidarábádi Sejtes és Molekuláris Biológiai Központnak is megküldték, hogy kiderítsék: valóban a Covid-19 állt-e a háttérben. Arun Roisri / Getty ImagesAz állatkert dolgozói egyébként be vannak oltva, és védőfelszerelést használnak, amikor az állatok közelében vannak. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik variáns fertőzte meg az ...
További részletek >>


Brit egészségügyi miniszter: 40 százalékkal fertőzőbb a Delta variáns

Az új típusú koronavírus először Indiában azonosított, Delta néven nyilvántartott változata az eddigi variánsoknál hozzávetőleg 40 százalékkal könnyebben terjed, de megjelenését nem követte a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedések számának emelkedése – mondta vasárnap a brit egészségügyi miniszter az MTI tudósítása szerint. Matt Hancock a BBC televízió politikai magazinműsorában elmondta: a brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testületének (SAGE) legmeglapozottabb becslése utal arra, hogy a Delta variáns 40 százalékkal fertőzőképesebb lehet a korábbi vírusváltozatoknál. Hancock hangsúlyozta ugyanakkor: a fertőződések száma kis mértékben emelkedett ugyan, de a jó hír az, hogy a kórházi kezelésre szoruló súlyos betegek száma nem növekszik. Hozzátette: az esetek nagy ...
További részletek >>


Covid-19 variant identified in India may increase risk of hospitalization, UK officials say

The B.1.617.2 coronavirus variant that was first identified in India is now believed to be dominant in the United Kingdom, Public Health England (PHE) said Thursday, adding that early evidence suggests it could cause an increased risk of hospitalization in comparison to the strain that was first detected in England.
További részletek >>


Portugal queries removal from UK's safe travel list

The transport secretary highlights fears a new Covid mutation could hit England's planned unlocking.
További részletek >>


WHO: az Indiában megjelent variánsnak csak az egyik változata veszélyes

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közölte: a koronavírus először Indiában megjelent B.1.617-es variánsának csak a delta, B.1.617.2-es mutációja számít aggodalomra okot adónak, a másik kettő nem – írja az MTI. A WHO heti járványügyi jelentése szerint a B.1.617.2-höz képest alacsonyabb fertőzési mutatókat figyeltek meg a többi változatnál. A WHO korábban az egész B.1.617-es variánst aggodalomra okot adónak minősítette, ám kedden jelezte, hogy annak csak az úgynevezett delta változata számít továbbra is annak. A variáns B.1.617.1-es, úgynevezett kappa változatát immár csak „érdeklődésre okot adó” mutációként tartják számon, míg a B.1.617.3-as változatát már annak sem, tekintve, hogy viszonylag ritkán fordul elő. A B.1.617.2-ön kívül a SARS-CoV-2 koronavírus további három variánsát tartják még számon ...
További részletek >>


Covid: Zero daily deaths announced in UK for first time

The latest figures come amid concern over a recent small rise in cases linked to the Indian variant.
További részletek >>


Covid: WHO renames UK and other variants with Greek letters

The variant first detected in the UK becomes Alpha, with South Africa, Brazil and India also renamed.
További részletek >>


Ho Chi Minh: Vietnam to test entire city amid new variant fears

13 million people in Ho Chi Minh will be tested and new social distancing rules have been imposed.
További részletek >>


Covid: Vietnam detects new UK-Indian variant, health officials say

The mutation, a combination of the Indian and UK variants, is described by officials as "very dangerous".
További részletek >>


Szólj hozzá!