Samuel Little: America’s ‘most prolific’ serial killer dies

Samuel Little is thought to have killed 93 women, with his murders going undetected for decades.
Forrás >>


További hasonló találatok:

Man called most prolific serial killer in US history dies


További részletek >>


Killer whose murders inspired 'The Amityville Horror' books and movies dies

Ronald DeFeo Jr., the killer who inspired "The Amityville Horror" book and movie series, has died, according to a spokesperson for the New York State Department of Corrections and Community Services (DOCCS).
További részletek >>


Ecuador jail fight: Dozens of inmates killed in gang war

The violence is thought to be linked to a battle for control of the jails after a gang leader's killing.
További részletek >>


Will Smith a Netflixen tart történelemórát az amerikai demokráciáról

Az ismeretterjesztő dokumentumfilmeknél fontos tényezője a sikernek a megfelelő házigazda megtalálása. A szitokszavak történetéről szóló sorozathoz például nehéz lett volna nagyobb telitalálatot elképzelni, mint Nicolas Cage, aki tulajdonképpen egész eddigi pályájával erre a szerepre készült. Kapcsolódó Botrány, hogy nem magyarul készült a Netflix szitkozódástörténeti sorozata A History of Swear Words helyből a Netflix valaha volt legjobb sorozatai között landolt, ám van egy rossz hírünk: minimális angoltudás nélkül gyakorlatilag élvezhetetlen. Február közepén érkezik a Netflixre a hasonló szerkesztési elven működő, de jóval emelkedettebb témájú, Amend: The Fight for America című sorozat, amelyhez persze egy jófiúsabb sztár kell narrátornak, és meg is találták: Will Smith fogja elmesélni az ...
További részletek >>


Mexico ambush: Arrest over Mormon massacre

Three Mormon women and six of their children were killed in the Sonora desert last year.
További részletek >>


Több tucat delfin tetemét sodorta a partra a tenger Ghánában

Mintegy 60 delfin és különböző halfajok tetemeit sodorta a tengerpartra a víz Ghánában – jelentették be hétfőn a helyi hatóságok, amelyek azonnal vizsgálatot indítottak. Az MTI tudósítása szerint az elpusztult tengeri állatokra a nyugat-afrikai ország atlanti-óceáni partvidékének három különböző térségében bukkantak a hét végén. Mintegy 60 elpusztult delfint és számos kis halfajt számláltunk meg csak itt ezen a strandon. Nagyon szokatlan eset, és nem tudjuk, mi történt – közölte Samuel Obeng, a nyugati térségben lévő Aximban élő halász a helyi sajtóval. Nagyon ritka, hogy ilyen nagy számban sodródjanak partra döglött halak, jegyezte meg. Az ország halászati bizottságának illetékesei közölték, hogy mintákat vettek a tetemekből laboratóriumi vizsgálatokra. Michael Arthur-Dadzie vezérigazgató közleménye szerint ...
További részletek >>


'My soul is lighter': Serial killer's death brings closure


További részletek >>


Afghan officials: 3 women working in polio drive killed


További részletek >>


Actor George Segal has died at age 87 after complications during surgery, his wife says

George Segal, the prolific actor with a career that spanned more than six decades, has died at age 87, his wife said Tuesday.
További részletek >>


Actor George Segal has died at age 87

George Segal, the prolific actor with a career that spanned more than six decades, has died at age 87, his wife said Tuesday.
További részletek >>


Opinion: More than 100 Americans will die from guns every day unless Democrats get rid of the filibuster

Once again Americans are grieving over lives lost to another mass shooting. On Monday, 10 people, including a police officer, were killed at a Boulder, Colorado, King Soopers grocery store. Just six days ago, we began mourning the deaths of the eight women killed in Atlanta.
További részletek >>


Meghalt Nawal El Saadawi egyiptomi író, a feminizmus úttörője

Hosszú betegség után, 89 éves korában, vasárnap egy kairói kórházban elhunyt Nawal El Saadawi egyiptomi író, olvasható a Guardian hírében. El Saadawi több mint 55 könyv feminista szerzője, aki egy életen át küzdött a nők jogaiért és egyenlőségért. Az 1931-ben, egy Kairótól északra fekvő faluban született Nawal El Saadawi orvostudományi tanulmányokat folytatott a Kairói Egyetemen és a New York-i Columbia Egyetemen. Később, mikor rendszeresen írt az egyiptomi újságokba, pszichiáterként és egyetemi oktatóként is dolgozott. A több mint ötvenöt könyvet jegyző El Saadawi a feminizmus egyik legfontosabb úttörője volt, 1972-ben jelent meg Women and sex című könyve, melyben pionírként olyan tabutémákat tárgyalt, mint a női vágy, a nők nemi szervének megcsonkítása. A könyvet betiltották, El Saadawi pedig elveszítette az ...
További részletek >>


Afghanistan: The women killed for working at a TV station.

A television station in Afghanistan has sent all of its female employees home after four were killed by extremists.
További részletek >>


Kylie Jenner faces backlash for promoting makeup artist's GoFundMe

Kylie Jenner seeking support for a GoFundMe effort aimed at helping pay medical bills for makeup artist Samuel Rauda did not go over well.
További részletek >>


Kylie Jenner faces backlash for promoting friend's GoFundMe

Kylie Jenner seeking support for a GoFundMe effort aimed at helping pay medical bills for makeup artist Samuel Rauda did not go over well.
További részletek >>


Murder suspect in New Jersey admitted to killing 15 people in New Mexico, prosecutor says

A murder suspect in New Jersey told police during questioning that he killed 15 people in New Mexico, including his estranged wife, according to a prosecutor in court on Friday.
További részletek >>


Matthew McConaughey visszatér régi szerepéhez a John Grisham új regényéből készülő sorozatban

Matthew McConaughey újra Jake Brigance ügyvéd szerepét játssza a John Grisham új regényéből, az A Time for Mercy című thrillerből készülő HBO-sorozatban – írja az MTI. A tavaly megjelent regény a nagysikerű Ha ölni kell és a Platánsor című könyvek folytatása. Mindhárom regény központi figurája Jake Brigance ügyvéd. McConaughey alakította Brigance-t az első regény filmes feldolgozásában, Samuel L. Jackson és Sandra Bullock partnereként. Az 1996-os moziban Brigance egy fekete apát véd, aki megölte a lányát megerőszakoló két fehér férfit. Az A Time for Mercyben Brigance ügyfele egy fiatal férfi, aki megölte az anyja barátját, egy rendőrfőnök-helyettest, aki állítólag erőszakos volt az anyjával, vele és a húgával is. A Varietynek nyilatkozó forrás szerint a sorozathoz egyelőre nem szerződtettek forgatókönyvírót. A ...
További részletek >>


Armie Hammer is under police investigation for sexual assault

Actor Armie Hammer is under police investigation after a woman alleged she was violently raped by Hammer in 2017 for several hours and thought she was going to be killed.
További részletek >>


Atlanta spa shootings: Who are the victims?

Six of the eight people killed were Asian women. Here's what we know so far about the victims.
További részletek >>


Apja után a menedzsere lehet Britney Spears új állandó gyámja

Britney Spears 2007-es összeomlása után, 2008-ban került apja, Jamie Spears gyámsága alá. Jamie megromlott egészsége miatt azonban 2019 óta már az énekesnő menedzsere, Jodi Montgomery az ideiglenes gyám. Britney ügyvédje, Samuel Ingham az üggyel kapcsolatos szerdai meghallgatáson – amin az énekesnő szülei és az ügyvédek vettek részt – azt mondta, szeretnék, hogy a menedzser legyen az énekesnő állandó gyámja, amit a következő, április 27-i tárgyalási napon hivatalosan is kezdeményezni fog – közölte az Entertainment Tonight. A gyámság alatt élő popsztár története iránt a News York Times Framing Britney Spears című dokumentumfilmje óta újra hatalmas az érdeklődés. A szerdai meghallgatás ideje alatt is voltak, akik Britney Spears szabadságáért tüntettek a bíróság előtt. Patrick T. FALLON / AFP The post Apja után a ...
További részletek >>


Fetishized, sexualized and marginalized, Asian women are uniquely vulnerable to violence

Of the eight people who were killed when a White man attacked three metro Atlanta spas, six were Asian women.
További részletek >>


Atlanta shootings: Asian women among eight killed at three spas

No motive has yet been established for the attacks in the area around Atlanta, Georgia.
További részletek >>


Grief as Guatemalan migrants killed in Mexico laid to rest

Nineteen people, 16 of them migrants from Guatemala, were murdered near the US-Mexico border in January.
További részletek >>


A portugál kézicsoda miatt lemaradnak az olimpiáról a horvátok

Nagy meglepetésre nem jutott ki a tokiói olimpiára a horvát férfi kézilabda-válogatott, miután a hétvégén rendezett kvalifikációs tornán a francia és a portugál csapat mögött csak harmadik lett csoportjában. A montpellier-i négyesben az első körben a franciák 30-26-ra verték a horvátokat, míg a portugálok 34-27-re a tunéziaiakat. A második fordulóban a horvátok 25-24-re győztek a portugálok ellen, a házigazdák pedig 40-29-re intézték el a tunéziai csapatot. A záró fordulóban a horvátok hozták a kötelező győzelmet Tunézia ellen (30-27), azonban arra nem számítottak, hogy a portugálok legyőzik a franciákat (30-29), így a körbeverésből ők kerültek ki jól, a horvátok pedig – akik 1996-ban és 2004-ben arany-, 2012-ben pedig (a magyarokat legyőzve) bronzérmesek voltak – lemaradnak a tokiói olimpiáról. A portugálok a ...
További részletek >>


US could rival China's economic growth for first time in decades thanks to Biden's stimulus

For decades, China's economy has grown much faster than America's. That trend is likely to be broken in 2021 as the US recovery from the pandemic gains momentum.
További részletek >>


Stargate actor dies after kiteboarding accident

The star, who also had roles in 24, NCIS, Days of Our Lives, is killed in a kiteboarding accident.
További részletek >>


A mother moved from Russia to America to marry a stranger. Years later her story is told in photos

For 20 years, photographer Diana Markosian thought she knew her family's immigration history -- or the gist of it, at least. In 1996, when she was seven, Markosian's mother, Svetlana, woke her and her older brother, David, in the middle of the night, telling them to pack all of their important things: the three of them were going to see America. The way Markosian remembers it, neither of them asked any questions. That night they boarded a plane in Moscow bound for Los Angeles, without saying goodbye to their father.
További részletek >>


These Bronze Age women were more powerful than we thought

Archaeologists working at an ancient complex in southeastern Spain say women probably held political power in the Bronze Age society that ruled the area 4,000 years ago -- a sharp contrast with earlier views of the civilization.
További részletek >>


A California lawmaker wants to repeal an anti-loitering code that critics say has been used to target trans women

A California state senator introduced a bill Monday night to repeal a law commonly known as "walking while trans" that advocates say has led to decades of discrimination against the transgender community, particularly Black and brown trans women.
További részletek >>


A photographer tells her family's story about the dark side of an American dream

For 20 years, photographer Diana Markosian thought she knew her family's immigration history -- or the gist of it, at least. In 1996, when she was seven, Markosian's mother, Svetlana, woke her and her older brother, David, in the middle of the night, telling them to pack all of their important things: the three of them were going to see America. The way Markosian remembers it, neither of them asked any questions. That night they boarded a plane in Moscow bound for Los Angeles, without saying goodbye to their father.
További részletek >>


Szólj hozzá!